Jeg anede ikke at vi var i orkanens øje

“Seneskader hos heste er noget FANDEN har skabt, men hans mesterværk er arvævet der følger efter.” 

Jeg har lige fået et minde på facebook. Det er fra sidste sommer hvor jeg red min skønne Bucéfalo for første gang efter, ulykken, måneders boksro, og derefter langsom forsigtig genoptræning fra jorden. Ud på sommeren opstartede vi med  små rideture på banen og sidenhen i skoven.

Jeg troede faktisk vi havde snydt skæbnen, men nu forstår jeg at vi var i orkanens øje.
Lige da skaden var sket, var den overfladiske bøjesene flænset fra øverst til nederst, så meget at Bucé ikke kunne tage vægt på det forben uden at hans kode sank dybt ned bag hoven.
Med de mange måneders næsten boksro og den forsigtige genoptræning fra jorden, blev senen stærkere og Bucé kunne holde både den mentale og fysiske balance i løbet af forsommeren.

Hestevisdom Buce haevet sene

Her kan du se hvor fint hans venstre forben giver efter imens vi træner i groundwork, sidste sommer.

Vi havde et par måneder hvor det virkelig så ud til at vi ville klare den. Men da efteråret og vinteren kom, dukkede der stivhed op i Bucés forben. Det kom snigende, som en lille “forsigtighed” i Bucés måde at sætte hoven ned på.
Men det blev mere og mere tydeligt at noget var der sket. Jeg frygtede at det var en ny skade, måske endnu en foldskade.
Men forklaringen var at vi var i orkanens øje.

Buce massaging the injury
IMG 1166

Faktum er at senevæv som bliver beskadiget så voldsomt som det var sket for Bucé, tager lang tid, virkelig lang tid om at “hele”.
Det tager måneder, ja halve år.
OG når det endelig heler, så bliver det til arvæv. De fleste ved nok at arvæv er stærkere og meget fylder mere end almindelig væv, og at det er mere stift. Det blev denne stivhed som i sidste gjorde det umuligt for Bucé at bevæge sig uden smerte, selv når han bare gik rundt på sin fold med sin bedste ven.
Efter 16 måneders kamp for at gøre ham smertefri, måtte indse at det ikke kom til at gå.
Jeg er så uendelig taknemmelig for hvert eneste minut vi havde sammen.
R.I.P. – min elskede dreng

Har du lyst til at se hele vores træningslektion, hvor jeg forklarer hvad vi arbejder med, hvorfor og hvordan?
Så kan du for en virkelig overkommelig pris se hele træningslektionen, her: