Hestevisdom hjælper dig til at blive den bedste træner for din hest

Genoptræning med Hestevisdom

Straightness Training er velegnet til at hjælpe din hest til at genfinde styrke, smidighed, og balance både fysisk og mentalt. Den undervisning jeg tilbyder i Hestevisdom og  den træning jeg laver sammen med mine heste, bygger på de tanker, holdninger og øvelser som er i Straightness Training. Fokus er på at opbygge hesten i det tempo som en skade tillader. En hest i boksro, har stadig brug for styrke og smidighed men ofte gerne uden for mange skridt. Det kan løses ved at stille hesten en overkommelig opgave, og bruge masser af ros. Resultatet bliver et sundt samarbejde baseret på gensidig tillid og med tiden en sund, stærk, smidig og glad hest.

Genoptræning af din hest med

Straightness Training

De fleste af os har prøvet at stå med en skadet hest. Det er en svær tid at komme igennem. Både for din hest og for dig. For hvordan underholder man sin hest mens han/hun bliver rask nok til at dyrlægen giver tilladelse til at man kan begynde at ride igen? Den rigtige træning med din hest fra jorden af, spare din hest for din ekstra vægt, mens I genopbygger styrke, balance og smidighed. 

 

/

Dovne flugtdyr

Heste er ‘græs-ædere’ og flugt/byttedyr, derfor er de gode til at spare på energien, og slapper fint af, med ikke at lave ret meget i dagevis. Men de har brug for adspredelse, altså for at bruge deres hoved til noget. I det vilde liv og på folden bruger hesten sit hoved, altså sine sanser, til hele tiden at afkode sine omgivelser, sine foldkammerater, lyde og signaler, non-stop, også mens de græsser eller hviler. Er der behov for at flygte, er de altid klar.

 

Krop og sind

Straightness Training (ST) er fantastisk til at genoptræne din hest. I løbet af bare 15 min. træning med få og rolige skridt, får din hest brugt sit hoved, fordi du hele tiden kommunikerer med den. Når hesten får brugt sit hoved bliver den rolig i kroppen. Heste har ikke brug for at bevæge sig mange km hver dag, men de har meget brug for adspredelse, og det får de når du arbejder med dem i ST. Læs mere om gode øvelser i mine blogposts.

Boks-ro?

Har din hest en skade som kræver boks-ro, eller meget lidt bevægelse så kan du stadig lave ST øvelser med den i boksen eller på staldgangen. Det gør du ved at du med dit kropsprog og dine redskaber til at bede den om at gøre noget, som den skal forstå og udføre. Det kan være alt fra at strække halsen frem og sænke sit hoved, skifte sin vægt mellem sine to forben, bøje sig fra side til side, eller at lægge sit tyngdepunkt tilbage mod sine stærke bagben.

Kissing spine

Kissing Spines opstår når hestens rygmuskler bliver mindre eller helt forsvinder. Det kan gøre at hesten hænger i ryggen og den manglende muskelfylde kangøre at torntapperne som sidder over hestes rygrad, kommer til at trykke mod hinanden, dermed kommer nerverne i klemme og det er utrolig smertefuldt for hesten. Hvad man kan gøre ved det, er et stort emne og kan blive en hed diskussion, men som udgangspunkt er det vigtigt at få aktiveret hesten ryg- og mavemuskler, samt at hjælpe hesten til at strække sin hals frem og hovedet ned. Det er første skridt væk fra Kissing Spines. Læs mere i min blogpost om dette.

Mental ubalance

På samme måde som det gælder for os selv, så hænger hestens psykiske balance tæt sammen med hestens fysiske balance. Derfor er vigtigt at skabe balance i hestens krop, så han/hun oplever at kunne holde balancen i ridningen. Ved at udvikle og opbygge hestens fysiske balance, oplever jeg ofte at hesten også psykisk bliver mere rolig og i mentalt balance. Ved at arbejde med hesten fra jorden, styrker og smidiggører jeg hesten uden den ekstra vægt af en rytter imens jeg arbejder med at udligne den naturlige asymmetri i hesten. Læs mere om det i min gratis eBook om hestens naturlige asymmetri. Meld dig til mailinglisten for at modtage den, herunder.

Er du i balance?

Når du hest står med en skadet hest, er det vigtigt at vi selv undgå at blive ‘sortseer’. Vi skal være bevidste om at vi kan vælge hvad vi vil tænke og tro om det der er sket, med vores hest.
Jeg arbejder ud fra holdningen: “Du kan ikke forvente at din hest er i balance, hvis du ikke selv er i balance, både fysisk og mentalt” Det arbejder jeg også med i min undervisning. Du skal altid opleve at blive gladere og klogere af min undervisning. Det er altid vores ansvar at finde de bedste løsninger for vores hest i enhver situation. For kun når vi er positive og villige til at finde løsninger, kan vi hjælpe vores hest bedst. 

Skriv til hestevisdom

Kontakt mig hvis du vil vide mere om min træning, kunne tænke dig at få undervisning og blive en bedre træner for din hest. 

Du er altid velkommen til at skrive.

11 + 7 =