Bliv den bedste træner for din hest

HVAD er Straightness Training?

Straightness Training er gundlaget for den undervisning jeg tilbyder i Hestevisdom og for den træning jeg bruger til at opbygge mit partnerskab med mine heste. Min træning bygger på de tanker, holdninger og øvelser som er i Straightness Training. Hvor fokus er på hestens sundhed, styrke og smidighed, samt på hestens glæde ved at arbejde sammen med sin rytter. Målet er et sundt samarbejde baseret på gensidig tillid og en sund og stærk hest.

Grundelementer i straightness training

I Straightness Training arbejder vi med 5 søjler/måder at træne din hest på. Herunder kan du læse en kort gennemgang af hvad de hver især går ud på. Derudover arbejder vi med et element som hedder self-mastery, ud fra tanken om at vi ikke kan forlange at vores hest skal være i balance, hvis vi ikke selv er det.

Alle dressurens øvelser er varianter af
“De 6 grundlæggende øvelser
i Straightness Training”:

1. Den laterale bøjning. 
2. En lang hals som sørger frem og ned. 
3. Indunder-trædning af indvendige bagben. 
4. Bæring med det indvendige bagben. 
5. Bæring med det indvendige bagben. 
6. Bæring med begge bagben.

/

Groundwork

Jordarbejde med din hest er essientielt for jeres samarbejde. Når du er ved siden af din hest kan du se hvordan han bevæger sig, og med tiden kan du lære at se ubalancen og hjælpe din hest med at finde en bedre balance. Det er desuden lettere for din hest at bevæge sig rigtigt uden din vægt på ryggen. Du starter jo heller ikke med de store vægte på skuldrene, når du starter med at træne i fitnesscenteret.

Longing

Longering kræver at din hest kan holde en korrekt bøjning og balance i groundwork. Ved longering overlader vi gradvist mere og mere ansvar til hesten, efterhånden som afstanden mellem dig og din hest, øges. Der skal stadig være en god mental kontakt, opmærksomhed og spejling mellem jer for at longering kan fungere, som god træning for din hest.

Work in Hand

Her introduceres hesten for den udvendige tøjle og en mere rideagtig position af dine hænder og tøjler, fordi du nu går ved hestens skulder. Dette er jordarbjdet hvor du forbereder din hest på ridningens signalgivning. I Work in Hand kan alle dressurens øvelser udføres uden din vægt er på hesten. Her har du også god mulighed for stadig at observere om din hest træder ind under sig med bagbenene. 

Ridning

Når din hest er blevet vant til at bevæge sig med sit tyngdepunkt mere tilbage mod bagbenene og de samtidig træder godt ind under, kan du i ridning træne din hest, i det samme, med samme lette hjælpere og skabe balance. Den primære hjælper bliver nu sædet, som kan og skal bruges til signalgivning i enhver øvelse. Sædet skal både kunne være drivende og anholdende, bøjende og samlende. Deri ligger den egentlige ridekunst. Når sædet kan det, bliver tøjlen kun til rafinement af øvelserne.

Liberty

I Liberty bliver det tydeligt hvordan dit partnerskab er med din hest. Gider han at blive hos dig, når du ikke har en snor i ham, eller smutter han? Kan I resonerer på hinanden energi og kropssprog? Arbejdet med din hest i Liberty er sjovt, svært og meget givende for samarbejde i alle andre sammenhæng, hvor I er forbundet med en line, tøjler eller sædet. Liberty bygger rigtig meget på den måde hestene kommunikerer indbyrdes i deres flok. Når vi lærer at kopiere det kan vi opnår samme forbundenhed.

Self-mastery

Selfmastery i Straightness Training handler rigtig meget om hvordan DU har det. Hvordan er din balance, fysisk og mentalt, ikke bare når du er hos din hest men også i resten af dit liv? Har du mon evnen til at erkende at det altid er dit ansvar når noget ikke lykkes, såvel som når noget lykkes, i jeres træning? Jeg arbejder rigtig meget med selvindsigt og selverkendelse, først når du er autentisk og troværdig, og tager ansvar for din hest, vil han/hun se dig som troværdig partner i jeres træning. 

Skriv til hestevisdom

Kontakt mig hvis du vil vide mere om kurserne, kunne tænke dig at få undervisning og blive en bedre træner for din hest, eller noget helt tredje!

Du er altid velkommen til at skrive.

4 + 1 =